Hauptseite » 2011 » Mai » 8 » Nepobedivi Đoković protiv "kralja šljake"
2:59 PM
Nepobedivi Đoković protiv "kralja šljake"
Novak Đoković, srpski teniser broj jedan, posle dva sata i devet minuta borbe sa Tomašem Belućijem iz Brazila, danas će od 18.30 časova sa druge strane mreže u finalu Madrida imati za rivala Rafaela Nadala. Nepobedivi Srbin ove godine, imaće šansu da načne trenutno najboljeg tenisera planete na njegovom terenu - u Madridu i na šljaci.

Biće ovo 25. duel Đokovića i Nadala, a zanimljivo je da naš as nikada nije uspeo da savlada Apača na njemu omiljenoj šljaci. Ipak, Đoković će danas za razliku od ranijih godina imati na svojoj strani mini-tradiciju. Drugi teniser planete, ne samo da nije izgubio ove godine, već je i dva puta savladao današnjeg suparnika. Bilo je to prvi put u Indijan Velsu, a kasnije i u Majamiju.

Današnji meč odlučiće verovatno i fizička kondicija dvojice igrača. I Đoković i Nadal su juče morali da igraju tri seta protiv Belućija, odnosno Rodžera Federera. 

- Znam da me posle duela sa Federerom ne očekuje ništa manje težak zadatak protiv Novaka, ali daću sve od sebe da osvojim još jedan pehar -istakao je Nadal.

Zanimljivo je istaći da se "kralj šljake" juče nije preterano radovao zbog trijumfa nad Švajcarcem, jer je u žalosti. On će i danas nositi protiv Srbina crni flor, kao znam žalosti zbog smrti poznatog golfera Sevea Baljesterosa. 

U finalu dublova igraće Nenad Zimonjić u paru sa Ljodrom protiv američke kombinacije braća Brajan, Bob i Majk. Zimonjić inače brani trofej, koji je osvojio prošle godine u paru sa Danijelom Nestorom.
Aufrufe: 966 | Hinzugefügt von: Admin0362 | Rating: 0.0/0
Kommentare insgesamt: 0
Vorname *:
Email *:
Code *: