Hauptseite » 2013 » Juni » 14 » Vaterpolisti Srbije prvo trenirali, pa u istom danu napunili mrežu Brazila u Svetskoj ligi
10:20 AM
Vaterpolisti Srbije prvo trenirali, pa u istom danu napunili mrežu Brazila u Svetskoj ligi

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je novu pobedu u Svetskoj ligi, savladavši Brazil sa 16:7 (5:1, 4:1, 5:3, 2:2).


Posle prepodnevnog plivačkog treninga, "delfini" su za samo četiri minuta stigli do vođstva od 4:0, pa je jasno zašto je bilo teško zadržati motivaciju.

Golmani su opet podelili minutažu, branio je najpre Pijetlović a onda Mitrović. Brazilci su se držali proverenog plana. Držati loptu do poslednjih sekundi i onda po sistemu "šta uradimo, uradimo". Na kraju su uspeli da poslednju četvrtinu okončaju nerešenim rezultatom, 2:2.

Takmičenje u grupi naši vaterpolisti završili su na prvom mestu. U petak od 15:15 po srednjeevropskom vremenu "delfini" će igrati sa poslednjeplasiranom ekipom iz druge grupe.

"Nije bilo svežine, zbog toga i pad koncentracije. Očekivao sam da će posle jakih treninga doći do toga. Imaju slobodno posle podne i verujem da ćemo od u petak biti osveženi", rekao je selektor Dejan Savić.

Igrači su požurili u hotel, jedva čekajući odmor. Živko Gocić je u prolazu rekao:

"Rezultat jeste uvek važan ali je nama u Čeljabinsku bitnije da uhvatimo zalet za Barselonu. Brazil nas nije naterao na veliki napor ali se osetilo da smo malo teški i zbog toga je bilo nekih grešaka koje će, siguran sam nestati kako vreme bude prolazilo", a selektor Brazilaca Mirko Blažević je posle utakmice izjavio:

"Sigurno da nismo očekivali neki ekstra rezultat. Srbija je za nas nedostižna. Ali bilo je dobro da moji igrači osete borbu sa vrhunskim igračima".

Srbija - Brazil 16:7 (5:1, 4:1, 5:3, 2:2)

Bazen Stroicelj. Gledalaca 200. Sudije: Adžić (Crna Gora) i Jang (Kina). Igrač više: Srbija 9 (7), Brazil 9 (2). Peterci: Srbija 2 (2).

Srbija: B. Mitrović, Šaponjić, Gocić 3, Udovičić 2, Ćuk 2, Ubović, Nikić 2, Aleksić 1, Radjen, Filipović 3, Mandić 1, S.Mitrović 2, G. Pijetlović. Selektor: Savić.

Brazil: Bezera, Gomeš 1, Miranda, Viera , G. Roka 1, Delgado 1, Silva 1, B. Roka 1, Franko, Gimareš, Insera 2, Antoneli. Selektor: Blažević.

Aufrufe: 746 | Hinzugefügt von: Admin0362 | Rating: 0.0/0
Kommentare insgesamt: 0
Vorname *:
Email *:
Code *: